Рошава салата Изумруд с краставици и гъби
Салата с пресни зеленчуци, яйца, гъбена запръжка, шунка и майонеза, подобна на руската.
Необходими продукти:
- 200 грама шунка
- 4 варени яйца
- 1 консерва гъби
- 1 глава лук
- 150 грама кашкавал
- 2 краставици
- майонеза на вкус
- 2-3 с.л. растителна мазнина
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Наситнете лука и го запържете в растителната мазнина. Щом покафенее, добавете гъбите и оставете да се готвят с него 5-8 минути, като периодично разбърквате. Подправете със сол и пипер на вкус.
2. Нарежете както следва - обелените и измити краставици на лентички, а шунката на кубчета.
3. Сглобете салатата като вземете голяма чиния за ордьоври и на дъното й сложите кубчетата месо. Отгоре изсипете съдържанието на тигана с все мазнината и соса от гъбите, ако в съда се отделил такъв при термичната обработка.
4. Намажете с майонеза, рендосайте върху нея варените яйца, след тях - кашкавала и отново покрийте с майонеза.
5. Върху нея нахвърляйте лентичките от краставица, осолете на вкус и поднесете в така разрошения вариант.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ