Регистрация

Розови минипайчета с цвекло и сирене

Розови минипайчета с цвекло и сирене
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3729

Солени кошнички със зеленчуци и сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 180 г пшенично брашно
  • 60 г студено масло, нарязано на кубчета
  • 5-6 с.л. айрян или кефир

За пълнежа:

  • 200 г мини-цвекло, сварено
  • 1 яйце
  • 250 г сирене рикота
  • щипка сол
  • ½ ч.л. индийско орехче
  • ½ ч.л. бял пипер
  • 3 с.л. настърган пармезан

Начин на приготвяне:

1. Размесете брашното с маслото докато брашното поеме равномерно маслото, така че да няма големи бучки.

2. Добавете айряна или кефира и размесете до получаването на гладко тесто. Не прекалявайте с месенето, топлината от ръцете ви може да развали масленото тесто.

3. Поставете тестото в хладилника за поне 30 минути.

4. Междувременно смесете цвеклото, рикотата, яйцето, индийското орехче, белия пипер и солта. Сложете всичко в купата на блендера и пасирайте.

5. Извадете тестото от хладилника, разточете го и го разпределете в красиви формички за печене.

6. Запечете за 10 минути в предварително загрята на 180 С фурна.

7. Извадете от фурната и разпределете във формичките пълнежа, а отгоре наръсете с настъргания пармезан.

8. Запечете за още 15 минути.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
2
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта