Розови минипайчета с цвекло и сирене
Солени кошнички със зеленчуци и сирене.
Необходими продукти:
За тестото:
- 180 г пшенично брашно
- 60 г студено масло, нарязано на кубчета
- 5-6 с.л. айрян или кефир
За пълнежа:
- 200 г мини-цвекло, сварено
- 1 яйце
- 250 г сирене рикота
- щипка сол
- ½ ч.л. индийско орехче
- ½ ч.л. бял пипер
- 3 с.л. настърган пармезан
Начин на приготвяне:
1. Размесете брашното с маслото докато брашното поеме равномерно маслото, така че да няма големи бучки.
2. Добавете айряна или кефира и размесете до получаването на гладко тесто. Не прекалявайте с месенето, топлината от ръцете ви може да развали масленото тесто.
3. Поставете тестото в хладилника за поне 30 минути.
4. Междувременно смесете цвеклото, рикотата, яйцето, индийското орехче, белия пипер и солта. Сложете всичко в купата на блендера и пасирайте.
5. Извадете тестото от хладилника, разточете го и го разпределете в красиви формички за печене.
6. Запечете за 10 минути в предварително загрята на 180 С фурна.
7. Извадете от фурната и разпределете във формичките пълнежа, а отгоре наръсете с настъргания пармезан.
8. Запечете за още 15 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ