Кюфтета от цвекло с чесън
Постни кюфтета от варено цвекло с царевично башно и галета.
Необходими продукти:
- 400 г сварено цвекло
- 2 с.л. царевично брашно
- 2 скилидки чесън
- 2 с.л. растителна мазнина (плюс още за пърженето)
- 20-30 г галета
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Свареното цвекло рендосайте на дребно ренде или още по-добре - минете през месомелачка.
2. Смесете с намачкания чесън, царевичното брашно и сол на вкус. Замесете веганска кайма.
3. Сипете растителната мазнина в тиган и изсипете "каймата". Запържете докато сместа се сгъсти доста. Махнете от огън и приберете в хладилник или оставете на стайна температура да се охлади.
4. С ръце оформете плоски кюфтета. Оваляйте в галета и запържете двустранно в растителна мазнина.
5. Сервирайте като гарнитура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ