Розов домат със синьо сирене
Изискан ордьовър или апетитна гарнитура - вие решавате.
Необходими продукти:
- 2 големи розови домата
- 1 ч. ч. синьо сирене
- 1 ч. ч. италианска галета
- 3 с. л. зехтин
- печен червен лук (по желание)
Начин на приготвяне:
1. Включете фурната на висока степен само отгоре.
2. Смесете в купичка галетата със зехтина.
3. Отрежете „капак” на домата около 1 см. и го запазете за после за сервирането.
4. Напълнете домата със синьо сирене, натъпчете го плътно, за да не се разсипе сиренето при печенето.
5. Покрийте сиренето с галетата.
6. Сложете домата на най-ниското ниво на фурната, покрийте го и го оставете да се готви докато сиренето започне да се топи отстрани или кожицата на домата започне да се разпуква.
7. Печеният домат можете да сервирате като гарнитура към пържола, с печени картофи или дори отделно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ