Регистрация

Ризото с шампанско

Ризото с шампанско
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1070

Ориз на тиган с лук, масло, шампанско и бульон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 350 г ориз за ризото (арборио или балдо)
  • 1 глава лук
  • 150 мл шампанско
  • 400 мл зеленчуков бульон
  • 30 г масло
  • 1 с.л. растителна мазнина за готвене
  • сол и пипер на вкус
  • 50 г пармезан

Начин на приготвяне:

1. Наситнете лука. Сгорещете растителната мазнина в голям тиган и запържете в нея лука.

2. Преди да е започнал да потъмнява добавете ориза, като е важно да не го миете. Гответе 3 минути на умерен огън при непрестанно разбъркване и след това залейте с шампанското.

3. Гответе докато шампанското се изпари. Залейте с врелия бульон и оставете под капак докато зърната се разварят, но останат леко хрупкави отвътре. При нужда добавете още малко бульон или вряла вода.

4. Овкусете със сол и пипер, добавете половината от пармезана и маслото. Гответе още 2-3 минути като разбърквате.

5. Махнете от огъня и сервирайте поръсен с останалия пармезан.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта