Регистрация

Ризото с риба по японски

Ризото с риба по японски
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3699

Ризото с риба, наподобяващо суши.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  •   1 ½ готов суши ориз
  •   3 супени лъжици суши оцет
  •   3 чаши даши (или рибен бульон)
  •   1 чаена лъжица соев сос
  •   2 чаши риба (такава, с каквато се приготвя суши)
  •   2 разбити яйца
  •   2 чаени лъжици уасаби (по желание)
  •   ¼ чаша ситно нарязан зелен лук
  •   1 супена лъжица нарязани водорасли нори

Начин на приготвяне:

1. Загрейте готовия ориз в микровълнова печка.

2. Поставете ориза в купа, добавете суши оцета и разбъркайте.

3. Нарежете рибата на малки парчета.

4. Преместете сместа в среден тиган и я полейте с рибения бульон или даши.

5. Разбъркайте добре и оставете да заври.

6. Намалете температурата и оставете да къкри за 3-4 минути.

7. Добавете соевият сос, след това изсипете разбитите яйца върху ориза, без да ги бъркате.

8. Изчакайте 10-15 секунди, докато яйцата са готови и разбъркайте.

9. Преди сервиране прибавете към ризотото уасаби, водораслите нори, зелен лук.

 

Най-удобно е да направите тази рецепта, когато сте правили суши и са ви останали излишни  продукти.

 

Снимка: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта