Ризото по баварски
Лесно | Порции 4
| Видяна: 3152
Вегетариански ориз със сирене и вино.
Необходими продукти:
- 2 средно големи стръка праз
- 400 г ориз арборио
- 300 г сирене Ементал (или друго сирене с големи дупки)
- 100 г масло
- 1 голяма чаша вино Ризлинг (или друго сухо бяло пенливо вино)
- 1,5 литра бульон (зеленчуков или пилешки)
Начин на приготвяне:
1. Нарежете на парченца праза и го запържете в половината от маслото.
2. Когато поомекне, добавете ориза и го запържете до прозрачно.
3. Прибавете виното и оставете да поври докато се изпари.
4. Прибавете бульона постепенно, по 1-2 чаши, докато оризът се сготви „ал денте”.
5. Прибавете нарязаното на ивички сирене и останалата част от маслото.
6. Разбъркайте, така че сиренето да се разтопи и сервирайте.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ