Ризото от паста
Паста с бекон, приготвена нетрадиционно.
Необходими продукти:
- пакет паста по избор, например спирали
- сос за паста
- бучка масло
- 2 малки глави лук
- 3 скилидки чесън
- сол и пипер
- зехтин
- 2 шепи сушени домати
- 400 г бекон
- 200 г сирене по избор (например моцарела)
- микс от подправки
Начин на приготвяне:
1. Нарежете лука, чесъна и бекона.
2. Сгорещете дълбок тиган или уок.
3. Добавете маслото на умерен до слаб огън, за да не покафенее и сложете лука, чесъна и сушените домати.
4. Разбъркайте докато лукът покафенее съвсем леко и след това добавете пастата, без да сте я варили предварително. Разбъркайте, за да се покрие хубаво с маслото.
5. Добавете малко зехтин и разбъркайте отново. Огънят трябва да е слаб. Добавете вода, колкото да покрие пастата и оставете да къкри.
6. След като водата се абсорбира, пастата трябва да е все още леко сурова. Прибавете бекона и разбъркайте докато се сготви.
7. След това добавете около 1/2 бутилка сос за паста, натрошеното сирене, микс от подправки на вкус и отново налейте вода, така че да покрие пастата.
8. Оставете да къкри до пълна готовност на макароните. Ако междувременно свърши водата, а пастата не е готова, долейте още.
9. Щом се свари всичко и сосът се е сгъстил, поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ