Рибни шницели с чили
Рибни хапки с пикантен сос.
Необходими продукти:
- 500 г филе от риба треска (всякакъв вид риба е подходящ)
- 2 с.л. рибен сос
- 2 червени чушлета чили, почистени от семките и нарязани на много ситно
- 2 скилидки чесън, счукани
- 10 листа от лайм
- 2 с.л. листа от кориандър, нарязани
- 1 голямо яйце
- ¼ ч.ч. брашно
- 100 г зелен фасул, нарязан на много дребно
- фъстъчено олио за пърженето
- чили сос, за сервирането
Начин на приготвяне:
1. Нарежете филетата от риба треска на парчета, големи колкото хапки.
2. Сложете рибата, рибния сос, чушките чили, чесъна, листата от лайм, кориандъра, яйцето и брашното в един съд.
3. Смелете ги в кухненски робот, докато станат на малки парчета и ги прехвърлете в голяма купа.
4. Смесете ги със зеления фасул.
5. Разделете сместа на малки топки и ги сплескайте между ръцете си, за да оформите шницелите.
6. Загрейте олио в предварително затоплен тиган и запържете шницелите от двете страни, докато покафенеят и станат хрупкави.
7. Подредете ги в чиния и ги сервирайте горещи с чили сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ