Рибени филета с уасаби майонеза и азиатски зеленчуци
Вкусна маринована риба на тиган.
Необходими продукти:
- 200 г хубаво филе риба тон или сьомга
- 1 с.л. соев сос
- 1/2 глава пържен лук шалот
- двойна шепа различни азиатски зеленчуци по избор
- уасаби паста
- майонеза
Начин на приготвяне:
1. Мариновайте филето в лек соев сос и малко пържен шалот.
2. Смесете в купа майонезата с щедра лъжица уасаби (или на вкус). Оставете сместа да престои в хладилника за поне 1 час, докато мариновате рибата.
3. През това време пригответе зеленчуците - може да използвате всякакви характерни за азиатската кухня зеленчуци със зелен цвят, например бейби бок чой, кълнове от снежен грах и т.н. Имайте предвид, че при готвене обемът им намалява значително, затова пригответе по-голямо количество.
4. Сложете сусамово олио в уока и изчакайте да запуши. Прибавете рибата с кожата надолу. Запържете леко и обърнете. Пържете около минута и заделете.
5. Прибавете още малко сусамово олио и изчакайте отново да запуши. Сложете зеленчуците и щедро количество соев или терияки сос.
6. Сложете пакетче китайски спагети в гевгир и ги имийте с гореща вода. Отцедете хубаво и ги сложете в уока. Разбъркайте хубаво.
7. В чиния за сервиране подредете зеленчуците и върху тях сложете рибените филета. Украсете с лъжица майонеза с уасаби и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ