Пържени рибени кюфтенца
Средно | Порции 3-5
| Видяна: 2825
Кюфтета от риба треска на маслена баня.
Необходими продукти:
- 500 г филе от риба треска, без кожата
- 2 – 3 ч.л. сол
- ⅙ ч.л. пипер
- 2½ с.л. брашно
- 1 с.л. картофено нишесте
- 1 – 2 яйца
- 1 – 2 глави лук
- 500 мл мляко
- олио или маргарин, за пържене
Начин на приготвяне:
1. Смелете в мелачката за месо рибата с лука, поне два пъти.
2. Прибавете към така получената кайма брашното, яйцата, сол и пипер на вкус, като едновременно с това добавяте постепенно млякото. Разбъркайте хубаво.
3. Оставете да престои 30 мин.
4. С помощта на лъжица оформете кюфтенца и ги изпържете от всички страни в сгорещената мазнина.
5. Поднесете със сос по избор, варени картофи или други предпочитани зеленчуци.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 40 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ