Регистрация

Рибена разядка с цвекло

Рибена разядка с цвекло
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1185

Руско мезе с консерва риба, варени зеленчуци и майонеза.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 картофа
  • 4 неголеми глави цвекло
  • 2 моркова
  • 1 глава червен лук
  • 150 г рулца от раци
  • 1 консерва риба в собствен сос
  • 1 опаковка (125 г) майонеза
  • сол и пипер на вкус
  • оцет

Начин на приготвяне:

1. Картофите, морковите и цвеклото сварете. Обелете картофите и цвеклото. След това нарежете на малки кубчета картофите, морковите и 2 от главичките цвекло. Останалите 2 цвекла нарежете на полумесеци, поставете в купичка и залейте с оцет. Оставете настрани.

2. Наситнете червения лук и рулцата от раци. Изсипете ги в купа и залейте с майонезата. Намачкайте рибата с вилица в част от соса ѝ и прибавете в съда заедно с картофите, морковите и наситненото цвекло. Овкусете със сол и пипер и разбъркайте хубаво. Прехвърлете в голяма чиния или поднос за орджоври и оформете като купул.

3. Отцедете полумесеците цвекло от маринатата и ги подредете като цветчета на роза, както е показано на снимката. Съхранявайте в хладилник до момента на сервиране.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта