Регистрация

Риба във фолио с лимон и билки

Риба във фолио с лимон и билки
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 7084

Печени кленове с плънка от босилек, розмарин, лимонови парчета и риган.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 клена по около 250 грама в изчистен вариант (може да опитате рецептата и с друга риба)
  • 4 лимона
  • 12 листа босилек
  • 4 клончета розмарин
  • сол
  • зехтин
  • алуминиево фолио

Начин на приготвяне:

1. Измийте хубаво рибата и я осолете отвътре и отвън, като втъркате солта с ръце в кожата и месото.

2. Разполовете 2 от лимоните и нарежете сърцевината им на кубчета.

3. Поставете в корема на всяка риба част от лимоновите кубчета, по едно клонче розмарин о по три цели листа босилек, като предварително леко ги стриете между ръцете си, за да пуснат още по-силен аромат.

4. Намажете гладката част на метално фолио със зехтин и увийте всяка риба в него така, че да е плътно допряна във фолиото и да няма място, от което да излиза въздух. Идеята е да се задуши. Останалите краища от фолиото при главата и опашката навийте стегнато на рулца.

5. Печете в средата на фурна на 200 градуса за 45 мин. Ако харесвате нагарчащия вкус на печен лимон, можете да разполовите другите два плода и да ги запечете заедно с рибата. Ако ли не – сервирайте ги като декорация към блюдото. Отворете си и бутилка хубаво бяло вино.

Добър апетит! 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
3
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта