Риба във фолио с лимон и билки
Печени кленове с плънка от босилек, розмарин, лимонови парчета и риган.
Необходими продукти:
- 4 клена по около 250 грама в изчистен вариант (може да опитате рецептата и с друга риба)
- 4 лимона
- 12 листа босилек
- 4 клончета розмарин
- сол
- зехтин
- алуминиево фолио
Начин на приготвяне:
1. Измийте хубаво рибата и я осолете отвътре и отвън, като втъркате солта с ръце в кожата и месото.
2. Разполовете 2 от лимоните и нарежете сърцевината им на кубчета.
3. Поставете в корема на всяка риба част от лимоновите кубчета, по едно клонче розмарин о по три цели листа босилек, като предварително леко ги стриете между ръцете си, за да пуснат още по-силен аромат.
4. Намажете гладката част на метално фолио със зехтин и увийте всяка риба в него така, че да е плътно допряна във фолиото и да няма място, от което да излиза въздух. Идеята е да се задуши. Останалите краища от фолиото при главата и опашката навийте стегнато на рулца.
5. Печете в средата на фурна на 200 градуса за 45 мин. Ако харесвате нагарчащия вкус на печен лимон, можете да разполовите другите два плода и да ги запечете заедно с рибата. Ако ли не – сервирайте ги като декорация към блюдото. Отворете си и бутилка хубаво бяло вино.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ