Речни раци с чесън и масло
Прекрасна плънка за лазаня и спагети.
Необходими продукти:
- 500 г речни раци
- 3 сликидки чесън
- 1 глава червен лук
- 100 г масло
Начин на приготвяне:
1. Сложете голяма тенджера със силно подсолена вода да заври и бързо пуснете в нея един по един раците. Ако ги сложите наведнъж, водата ще се охлади.
2. Когато цветът им стане розов, ги извадете от водата. Отстранете главите и задните крачка на по-големите раци и измийте месото, което ще готвите, под течаща студена вода.
3 В голям тиган сгорещете маслото. Нарежете много фино 1 глава червен лук и 3 големи скилидки чесън.
4. Оставете масло да зацвърчи, прибавете лука и чесъна и ги глазирайте. Прибавете рачешкото месо и разбъркайте, докато се покрие хубаво с масло.
5. Гответе докато месото стане с хубав червен цвят и поднесете с резени лимон или лайм. Подхожда също на паста папарделе.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ