Раци с паста от боб и домати
Блюдо пикантни раци с бобено пюре и доматен сос.
Необходими продукти:
- 5~6 супени лъжици олио
- 600 г или 2-3 бр. пресни раци
За пюрето(смляно на едро):
- 6 супени лъжици бобено пюре (купешко или пък домашно приготвено от варен боб)
- 4 скилидки чесън
- 8 глави дребен лук
- 20 г джинджифил
За соса:
- 8 супени лъжици доматен сос
- 2 червени люти чушки, нарязани и без семките
- 1 супена лъжица захар или по вкус
- 1 яйце
- 200 мл вода
Начин на приготвяне:
1. Загрейте олио в тиган и добавете бобеното пюре, запържете докато стане ароматно.
2. Добавете доматения сос и червените люти чушки, запържете за около минута, сложете и раците и дръжте още 2-3 минути.
3. Добавете захар на вкус
4. Покрийте уок тигана с капак и намалете огъня. Оставете на котлона за около 10-15 минути, докато рачешкото месо стане от прозрачно на бяло.
5. Изключете котлона и добавете яйцето, за да сгъстите соса. Разбъркайте добре.
6. Сервирайте с ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ