Варени раци с царевица
Варени раци и скариди със зеленчуци,
Необходими продукти:
- 2 ½ кг почистени скариди (оставете ги с черупката)
- 2 ½ кг раци
- 10 кочана царевица, срязани на две
- 1 кг червени картофи
- 500 г пикантна наденица, нарязана на парчета с дебелина 2-2,5 см.
- ¼ ч.ч. смес от подправки “Олд Бей” (1 ч.л. сол, 1 ч.л. семена от целина, 1/2 ч.л. синапено семе, 1/2 ч.л. черен пипер на зърна, 1/2 ч.л. чили, 6 дафинови листа, 1/2 ч.л. кардамон, 1/2 ч.л. индийско орехче, 5 карамфилчета, 1 ч.л. сладък червен пипер)
- 2 пакетчета масло (500 г)
Начин на приготвяне:
1. В тенджера, достатъчно голяма, че да побере всички продукти, сложете да се вари вода и добавете сместа от подправки и маслото.
2. Прибавете наденицата и картофите. Варете, докато картофите станат полусварени.
3. Добавете царевицата и продължете да варите, докато тя се свари, а картофите омекнат и се сготвят (общо около 20-25 мин.).
4. Добавете скаридите и раците – те се варят много бързо. Когато се сварят, изцедете и сервирайте с още разтопено масло и франзели.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ