Регистрация

Рецепта за постен карфиол

Рецепта за постен карфиол
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 4854

Пържен карфиол със златисти крайчета.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 голям карфиол
  • 1 ч.л. едра морска сол
  • 3 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

1. Измийте и разделете карфиола на парченца с големина по ваш избор.

2. Загрейте зехтина заедно със солта. Когато отначало опитах това, използвах олио от гроздови семки, защото не обичам да загрявам зехтин, а олиото от гроздови семки е много подходящо за различни ястия, и не си противоречи с вкуса на останалите съставки. Но тъй като е толкова обикновено, цялото ястие става по-обикновено и скучно. Затова по-добре използвайте зехтин.

3. Сложете в тигана карфиола и запържете, като бъркате непрекъснато, докато краищата на зеленчука станат златисти.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта