Рендосан сладкиш с мармалад и маслени трохи
Маслен сладкиш с конфитюр и покривка от трохи.
Необходими продукти:
- 2 яйца
- 1 ч.ч. захар
- 1 ч.л. сода, погасена в 1 с.л. оцет
- 3 ч.ч. брашно
- 180 г масло
- мармалад, сладко, конфитюр от вид по избор
Начин на приготвяне:
1. Разтопете маслото докато се втечни. Изсипете го в купа.
2. Сипете захарта, разбъркайте с тел или с миксер на слаба степен. Добавете яйцата и разбийте отново.
3. Залейте содата с оцета и изсипете в сместа. Добавете пресятото брашно. С ръце замесете меко нелепкаво тесто.
4. Разделете тестото на две половини. Едната оформете на сплескана топка, сложете в плик и приберете в хладилник, за да се стегне хубаво маслото - тя ще ви е необходима за рендосване.
5. Другата разточете на кора, която да се събира в голямата ви тава за фурна. Може и да стане доста тъничка - около 2 см. Това не е проблем. Прехвърлете я в намазаната с масло тава.
6. Намажете кората с избрано от вас плодово сладко, мармалад или конфитюр.
7. Извадете от хладилника втората част от тестото и рендосайте върху сладкиша като се стремите стърготините да се разпределят сравнително равномерно отгоре.
8. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна без вентилатор малко под средното ниво за 40 минути.
9. Изчакайте да се охлади леко, нарежете на квадрати или правоъгълници, прехвърлете в чиния, плато или поднос и сервирайте. Идеален е за следобедна закуска, сутрешно прихапване и компания за чаша кафе или чай.
Източник: YouTube/Рустам Исмаилов
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ