Разядка с яйца и майонеза
Пюрирани варени яйца с авокадо в майонезен сос.
Необходими продукти:
- 8 яйца
- 2 плода авокадо
- 4-6 с.л. майонеза
- 2 с.л. оцет
- 2-4 скилидки чесън
- сол, червен и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Сварете яйцата, шокирайте в студена вода и обелете.
2. Почистете авокадото от кората и костилката и нарежете на едро в купата на блендера. Добавете към него обелените и разполовени варени яйца.
3. Почистете чесъна и също го пуснете в блендера. Смелете до хомогенност.
4. В друг съд смесете майонезата с подправки и оцета. След това изсипете в блендера и пюрирайте отново.
С този сос можете да поднесете препечен хляб, печено месо, сухари и картофи. Можете да го сервирате директно с лъжичка за гребване като мезе.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ