Разядка с пилешко и ананас
Пилешки хапчици със стафиди, целина, ананас, майонеза и горчица.
Необходими продукти:
- 500 г пилешко месо (печено, варено или останало от предишно ядене на цяло пиле; просто трябва да е преминало термична обработка)
- 100 г стафиди
- 1 ч.л. горчица (може и повече, ако искате да се усеща по-силно)
- 125 мл майонеза
- 4-6 кръгчета ананас от консерва
- 1 ч.л. къри на прах
- сол на вкус
- 1 стебло целина
- 150 г орехи
- филирани бадеми или зърна грозде без семки за украса
- листа свежа салата за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Стафидите накиснете в топла вода за 20-тина минути.
2. Пилешкото нарежете на много малки парченца, наситнете целината, ананаса нарежете на кубчета, орехите запечете на сух тиган или на 180 градуса за 10 минути във фурната и след това счукайте.
3. В купа обединете отцедените от водата стафиди, ананаса, месото, целината, орехите, кърито, майонезата и горчицата. Разбъркайте и опитайте на вкус. Ако е нужно, ръснете малко едра сол, за да си хармонира със сладостта на плодовете.
4. Подредете листа зелена салата в поднос и във всяко сложете от разядката. Идеята е всеки да си взима порция директно с листото. Можете също да разпределите листата на дъното на чиния и да изсипете разядката върху тях. Така се гребе от общата купа с лъжица.
5. Преди поднасяне украсете с филирани бадеми или разполовени зърна грозде.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ