Разядка с кедрови ядки
Салата или сос към паста - вие решавате.
Необходими продукти:
- 1 ч.ч. кедрови ядки, накиснати за една нощ
- 2 с.л. лимонов сок
- 1 с.л. вода
- 1 стрък пресен лук (зелените и белите части, отстранете и изхвърлете върха), смлян
- 1-2 ч.л. прясна мащерка
- ¼ ч.л. морска сол
Начин на приготвяне:
1. Изплакнете кедровите ядки със студена вода и след това изхвърлете и водата, в която сте ги накисвали и тази, с която сте ги изплакнали.
2. Поставете кедровите ядки в купата на блендера заедно с лимоновия сок и водата.
3. Пасирайте за 1-2 минути, като от време на време смъквайте сместа от стеничките на купата. Трябва да се получи гладка смес.
4. Добавете лука, мащерката и солта и отново пасирайте докато получите сравнително едра смес.
5. Прехвърлете разядката от купата в чиния за сервиране.
6.Сервирайте с любимите си зеленчуци.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ