Ордьовър Шишарка с крем сирене и шунка
Разядка от шунка и крема сирене, смесени с ядки и копър.
Необходими продукти:
- 300 г крем сирене
- 200 г шунка
- 50 г кедрови ядки
- 3-4 големи стръка копър
- 50 мл майонеза
- 2-3 скилидки чесън
- сол на вкус
- бадеми за украса
- сухари или крекери за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Нарежете шунката на много малки кубчета.
2. Измийте и наситнете копъра. Смесете го в купата на блендера с крем сиренето, почистения чесън, майонезата и солта. След това пюрирайте до сравнителна хомогенност.
3. Пресипете пюрето в купа, добавете кедровите ядки и шунката. Разбъркайте. Посолете на вкус и размешайте отново. Приберете в хладилника за 20-30 минути докато се стегне.
4. През това време запечете леко бадемите на сух тиган на слаб огън или на фурна.
5. С лъжица или мокри ръце оформете сместа като шишарка в голяма чиния за ордьоври. Украсте с печените бадеми и поднесете със сухари, които могат да служат като лъжица за загребване.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ