Пъстърва с кралски печурки
Пъстърва на тиган с гъбен сос и масло.
Пъстървата е уникална риба и може да се сготви почти с всичко. Ето една моя хрумка за интересно блюдо с гъби.
Необходими продукти:
- 2 пъстърви
- 250 грама кралска печурка - можете да си я купите на пазара Кирков - не е скъпа и е много вкусна
- 1 глава кромид лук
- 25 грама краве масло
- 2 с.л. олио
- сол и черен пипер
- 1с.л. брашно
- соев сос
- полвин връзка копър
- оцет за мариноване на рибата
Начин на приготвяне:
Подготовка от предишния ден за рибата - измивате и осолявате хубаво рибата, после поръсвате и хубаво втривате в нея смлян черен пипер. Обилно поливате с оцет. Държи се на студено в хладилника за минимум 3 часа, най- добре за денонощие.
В тиган нагрявате олио и в него пържите пъстървата докато кожата й придобие кафеникава коричка. Вадите и слагате в съд с капак, да се задуши. Предварително сте си нарязали лука на ситно и гъбите на полумесеци. В същия тиган, в който пържихте рибата, разтопете маслото и 2 с.л. олио. Започнете да запържвате гъбите и лука. Аз ги поливам със соев сос по време на термичната обработка.
Когато вече са готови, разбийте брашното в чаша студена вода и после разбъркайте със сместа в тигана. Гъбите придават много приятен кафяв цвят на соса. Накрая добавете и нарязания на ситно копър. С готовия сос залейте задушената риба и оставете да се задуши за още 10 мин.
Приятен апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ