Регистрация

Сметанова пъстърва с подправки

Сметанова пъстърва с подправки
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 6870

Пълнена пържена риба със заливка от сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 пъстърви
  • сол
  • черен пипер
  • оцет
  • 200 мл. готварска сметана
  • олио
  • галета (счукан сухар)
  • копър
  • магданоз

Начин на приготвяне:

Измивате пъстървата и хубаво я осолявате със сол и черен пипер. Поставяте я в тавичка и я заливате обилно с оцет. Трябва да преседи минимум 4 часа, най-добре е да се остави в хладилника от предишния ден. Преди да пържите овалвате обилно в галетата или сухара, пълните коремчетата на пъстървата с нарязани на ситно копър и магданоз. Оставяте на вестник да попие хубаво.

След това в тигана сгорещявате мазнина на максимална степен, а когато почнете да пържите, намалявате на по-умерен огън. Пържи се от двете страни по 5 мин. Когато сте готови, поливате със сметаната и оставяте да покъкри още 5-7 мин. Сервирате с гарнитура картофи с майорана или задушени зеленчуци.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта