Сметанова пъстърва с подправки
Пълнена пържена риба със заливка от сметана.
Необходими продукти:
- 3 пъстърви
- сол
- черен пипер
- оцет
- 200 мл. готварска сметана
- олио
- галета (счукан сухар)
- копър
- магданоз
Начин на приготвяне:
Измивате пъстървата и хубаво я осолявате със сол и черен пипер. Поставяте я в тавичка и я заливате обилно с оцет. Трябва да преседи минимум 4 часа, най-добре е да се остави в хладилника от предишния ден. Преди да пържите овалвате обилно в галетата или сухара, пълните коремчетата на пъстървата с нарязани на ситно копър и магданоз. Оставяте на вестник да попие хубаво.
След това в тигана сгорещявате мазнина на максимална степен, а когато почнете да пържите, намалявате на по-умерен огън. Пържи се от двете страни по 5 мин. Когато сте готови, поливате със сметаната и оставяте да покъкри още 5-7 мин. Сервирате с гарнитура картофи с майорана или задушени зеленчуци.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ