Пържени яйца с покривка от сирене
Бързи и лесни яйца на тиган със сирене и подправки.
Необходими продукти:
- 3 яйца
- 30 мл зехтин/олио
- 100 г бяло сирене
- чубрица
- червен пипер
- шарена сол
Начин на приготвяне:
1. В тиган с незалепващо покритие загрейте мазнината.
2. Чукнете яйцата в нея, след като сте убедени, че е много гореща.
3. Въоръжете се с подходяща за тефлонови съдове шпатула и веднага щом белтъкът стане твърд, обърнете яйцата, като се опитате да ги запазите залепени едно за друго. Ако не обичате рохък жълтък, изчакайте 2-3 мин. преди да ги обърнете.
4. Натрошете сиренето върху яйцата и поръсете с подправките.
5. Допържете според вкуса си – можете да ги извадите и след 2 минути, а можете да изчакате и 4-5, за да станат по-препържени и с кафяви крайща. Сервирайте с хляб по избор.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ