Кюфтета със спанак и риба
Рибни кюфтета със спанак, лук и магданоз.
Необходими продукти:
- 500 г обезкостено рибно филе (може да използвате повече от един вид риба)
- връзка пресен магданоз
- връзка пресен лук
- 150 г листа спанак
- 50 г галета
- 2 яйца
- сол и черен пипер на вкус
- растителна мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
1. Нарежете на хапки рибното филе.
2. Нарежете на големи парчета магданоза, спанака и пресния лук.
3. В чопър пасирайте първо зеленините, после добавете рибата и накълцайте всичко заедно.
4. Разделете жълтъците от белтъците, като жълтъците сложите в чопъра при другите продукти и ги смесите с тях. Добавете сол и пипер и завъртете още няколко пъти, за да се овкуси каймата.
5. Белтъците разбийте на сняг с щипка сол.
6. Изсипете съдържанието на купата на чопъра при разбитите белтъци и на ръка бъркайте още малко.
7. Оформяйте с мокри ръце кюфтенца от сместа, овалвайте я в галета и пържете на маслена баня.
8. Извадете върху домакинска хартия, за да се отцеди добре.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ