Регистрация

Пържени пилешки хапки по френски

Пържени пилешки хапки по френски
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2912

Пържени яйца с пилешко месо и пресен лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 900 г пилешки гърди
  • 5 яйца
  • 1 с.л. майонеза
  • 2 с.л. брашно
  • 1 връзка пресен лук
  • сол и пипер на вкус
  • растителна мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

1. Нарежете пилешките гърди на кубчета със страна около 5 мм.

2. Сложете ги в купа, добавете сол и пипер на вкус, както и майонезата. Разбъркайте добре.

3. Разбийте предварително яйцата и ги изсипете при местото. Добавете наситнения пресен лук и брашното. Бъркайте добре.

4. Сгорещете мазнина в тиган и с голяма лъжица или черпак загребвайте от сместа и пържете на маслена баня. Получават се подобия на мини омлети или шницел с дебела панировка.

5. Извадете да се отцедят върху съд, застлан с домакинска хартия.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта