Пържени пилешки хапки по френски
Пържени яйца с пилешко месо и пресен лук.
Необходими продукти:
- 900 г пилешки гърди
- 5 яйца
- 1 с.л. майонеза
- 2 с.л. брашно
- 1 връзка пресен лук
- сол и пипер на вкус
- растителна мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
1. Нарежете пилешките гърди на кубчета със страна около 5 мм.
2. Сложете ги в купа, добавете сол и пипер на вкус, както и майонезата. Разбъркайте добре.
3. Разбийте предварително яйцата и ги изсипете при местото. Добавете наситнения пресен лук и брашното. Бъркайте добре.
4. Сгорещете мазнина в тиган и с голяма лъжица или черпак загребвайте от сместа и пържете на маслена баня. Получават се подобия на мини омлети или шницел с дебела панировка.
5. Извадете да се отцедят върху съд, застлан с домакинска хартия.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ