Регистрация

Пържени пилешки късчета, запечени с цитруси

Пържени пилешки късчета, запечени с цитруси
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1471

Пържено пилешко, мариновано в кефир и допечено с лимони и портокали.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 цяло пиле или 700 г гърди или 900 г пилешки бутчета
  • 200 мл майонеза или кефир
  • 1 лимон
  • 2 портокала
  • брашно за панировката
  • растителна мазнина за пърженето

Начин на приготвяне:

1. Пилето разделете на порции като гърдите се превърнат в 4 филета, крилцата се разделят на горно и средно с долно, а бутчетата - на бут и парти бутче.

2. Прехвърлете парчетата в купа, залейте с кефир или майонеза, обтрийте добре и приберете в хладилник за 2 часа.

3. Маринованите пилешки парчета овкусете със сол и пипер, овалвайте в брашно и запържете в сгорещена растителна мазнина. Вадете в чиния, застлана с домакинска хартия.

4. Обелете лимона и портокалите. Разделете на парченца и всяко парче разрежете на 3 части, като се стремите да не остане някоя семка, защото ще направи ястието горчиво.

5. Вземете йенска тенджера с капак или буркан от 2 литра с метален капак. Редете пласове пиле и цитруси като започнете с месо и завършите с плодове. Затворете капака.

6. Печете 1,5 часа на 170 градуса.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта