Пържени кнедли с лют сос
Кнедли със свинско и чили за потапяне.
Необходими продукти:
- пакет кръгли уон тон кори за увиване
- 230 г смляно свинско
- 2 стръка целина (ситно нарязани)
- малък джинджифил (ситно нарязан)
- 3 с.л. соев сос
- 2 с.л. сусамово олио
- 1 ч.л. захар
- олио
За соса:
- 1 ч.л. оризов оцет
- 2 с.л. захар
- 1 с.л. люто чили
- 1 с.л. соев сос
- половин с.л. сусамово олио
- нарязан зелен лук
Начин на приготвяне:
1. Смесете смляното свинско, целината, джинджифила, соевия сос, сусамовото олио и захарта.
2. Напълнете кората уонтон със сместа и увийте според предпочитанията си.
3. Сварете кнедлите, като ги сложите в студена вода и изчакате да заври. Отцедете.
4. Загрейте тигана за пържене с 2 с.л. олио, добавете кнедлите и запържете като бъркате, докато станат жълто-кафяви.
5. Сервирайте със сос за кнедли (смесете съставките за соса)
Не пържете кнедлите в дълбока мазнина, защото ще се втвърдят и няма да са толкова хубави.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ