Регистрация

Пържени кнедли с лют сос

Пържени кнедли с лют сос
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 5237

Кнедли със свинско и чили за потапяне.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • пакет кръгли уон тон кори за увиване
  • 230 г смляно свинско
  • 2 стръка целина (ситно нарязани)
  • малък джинджифил (ситно нарязан)
  • 3 с.л. соев сос
  • 2 с.л. сусамово олио
  • 1 ч.л. захар
  • олио

За соса:

  • 1 ч.л. оризов оцет
  • 2 с.л. захар
  • 1 с.л. люто чили
  • 1 с.л. соев сос
  • половин с.л. сусамово олио
  • нарязан зелен лук

Начин на приготвяне:

1. Смесете смляното свинско, целината, джинджифила, соевия сос, сусамовото олио и захарта.

2. Напълнете кората уонтон със сместа и увийте според предпочитанията си.

3. Сварете кнедлите, като ги сложите в студена вода и изчакате да заври. Отцедете.

4. Загрейте тигана за пържене с 2 с.л. олио, добавете кнедлите и запържете като бъркате, докато станат жълто-кафяви.

5. Сервирайте със сос за кнедли (смесете съставките за соса)

Не пържете кнедлите в дълбока мазнина, защото ще се втвърдят и няма да са толкова хубави.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта