Пържени гночи със скариди и лимон
Екзотични и пикантни кнедли, запържени с вино и лимонов сок.
Необходими продукти:
За гремолатата:
- кората на един лимон
- две супени лъжици нарязан магданоз
- 1 скилидка чесън
За гночите:
- 2 супени лъжици масло
- 1 супена лъжица зехтин
- ½ кг. гночи (кнедли)
- няколко скариди
- 1 супена лъжица сушен лют пипер
- ¼ купа моркови, настъргани
- ¼ купа целина, настъргана
- 2 супени лъжици ситно нарязан зелен лук
- 1 супена лъжица смлян чесън
- 2 супени лъжици пресен лимонов сок
- ¼ чаша бяло вино
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
За гремолатата:
1. Смесете и накълцайте всички съставки. Използвайте умерено за подправяне на спагети, риба и пържено месо.
За гночите:
1. Загрейте маслото и зехтина заедно, добавете и лютия червен пипер. Добавете гночите, морковите и целината и ги запържете на средно висока температура за няколко минути докато крайчетата на гночите покафенеят и зеленчуците омекнат.
2. Добавете скаридите, зеления лук, лимоновия сок и виното и оставете ястието да къкри за около 1- 2 минути, добавете сол на вкус.
3. Сервирайте в голяма купа и поръсете с гремолатата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ