Регистрация

Кнедли с гъби лисички

Кнедли с гъби лисички
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 3781

Тестен ордьовър с гъбки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 2 ч. ч. брашно
  • 4/5 ч. ч. топла вода
  • щипка сол
  • 1 яйце

За пълнежа:

  • 200 г гъби лисички (можете да използвате и други гъби по ваш избор)
  • 1 глава лук
  • 2 с. л. зехтин
  • черен пипер

Запръжка:

  • 100 г шунка нарязана на ситни кубчета
  • 2 с. л. зехтин

Начин на приготвяне:

1. Пресейте брашното, прибавете солта, водата, разбитото яйце и разбъркайте. Омесете гладко тесто. Ако тестото е лепкаво, добавете още брашно. Когато тестото е готово, оставете го да почине 15 минути.

2. Загрейте в тиган малко олио, запържете лука за 2 минути, след което добавете гъбите и пържете още 10 минути, накрая овкусете с черния пипер.

3. Разточете тестото на лист с дебелина 1,5 мм. и отрежете кръгчета. Сложете във всяко по една лъжичка от гъбения пълнеж, сгънете на две и запечатайте краищата. Повторете с останалата част от тестото.

4. Сварете кнедлите в кипяща вода за 5 минути. Така приготвените кнедли могат да се консумират или просто сварени или запържени с малко шунка.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта