Мъфин банички със сирене, мед и орехи
Малки банички със сирене и ядки.
Голямата наложена или вита баница със сирене си е класика, ала модерното време понякога подканя да се сготви нещо по-различно. Това не означава, че храната трябва да е по-сложна за направа, а просто да се вложи фантазия в подредбата и комбинирането на продукти. Ето как в канала Dazzle Spoon приготвят малки банички в кошнички за мъфини, като ги освежават с добавка на мащерка и домат или орехи с мед.
Първо се разтапя масло или в съд се налива олио. Готово тесто за баници се реже на лентички, те се мажат с мазнината и се подреждат по дъното и стените на формичките. Във всяка кошничка се слага по стръкче мащерка, по бучка сирене и отгоре - по резен домат или се поръсва с натрошени орехи и се покапва с мед. После се покрива с още кори, те се покапват с масло или олио и кошничките се пекат в предварително загрята фурна. За да не рискувате да изгорят, по-добре ги гответе 25 минути на 180 до 200 градуса.
А после поднесете за закуска, следобедно прихапване или междинна хранителна подкрепа. Гледайте във видеото как точно се правят тези баички с екстри.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ