Регистрация

Ориз с чесън и спанак

Ориз с чесън и спанак
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 2889

Вкусно и здравословно вегетарианско ястие.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 връзка спанак (6-8 растения)
  • 2-3 скилидки чесън, пресован
  • 2-3 ч.ч. варен ориз (тип перлен), топъл
  • зехтин
  • пикантно олио (люто или чесново)
  • сол
  • лимонови резени (по желание)

Начин на приготвяне:

1. Измийте и нарежете ситно спанака.

2. Загрейте около 2 с. л. олио в голям тиган на средно силен котлон (може и смес от обикновеното и пикантното олио) и веднага добавете пресования чесън. Запържете чесъна докато пусне аромата си - за около 30 секунди, но внимавайте да не прегори.

3. Добавете спанака, разпределете го добре по дъното на тигана и го оставете да се позапържи за няколко минути (без капак) докато поомекне. Изчакайте да се поотдели и отцедете водата от спанака.

4. Изключете котлона и добавете топлия сварен ориз.

5 .Разбъркайте добре и овкусете със сол. Целта не е да пържите ориза, а по-скоро да го размесите равномерно със спанака и да го овкусите с чесновото олио.

6. Сервирайте с резен лимон (по желание).

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта