Пържен ориз с пастет от скариди
Пилешки гърди с ориз и подправки.
Необходими продукти:
- 4 глави лук шалот, нарязани
- 4 скилидки чесън
- 4 червени чилита
- 1 ч.л. пастет от скариди
- 1 бр. обезкостени пилешки гърди, нарязани на малки парчета
- 4 порции сварен ориз
- 3 с.л. индонезийски сладък соев сос, ако не намерите може да ползвате и китайски тъмен соев сос
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. В блендер сложете лука, чесъна, чилитата и скаридения пастет.
2. Намажете уока с малко зеленчуково олио и го загрейте.
3. Сотирайте сместа с пастета докато покафенее леко.
4. Сложете парчетата пилешко, като не спирате да бъркате докато се сготвят.
5. Прибавете сварения ориз. Разбъркайте докато всичко се смеси хубаво.
6. Прибавете сол и пипер на вкус.
7. Сложете соевия сос.
8. Гответе докато всички продукти се абсорбират от ориза и оризът се загрее добре (около 10 мин.).
9. Поднесете с изпържено яйце, салата по избор и поръсено с пържен шалот и фино нарязан пресен лук.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ