Пържен ориз с ананас
Ориз с пилешко, ананас, кашу, яйце и подправки.
Необходими продукти:
- 1 пълна купа сварен бял ориз
- 1/3 пресен ананас или малка консерва нарязан ананас, отцеден от сока
- 2 бр. малки пилешки гърди, нарязани на ленти
- шепа натрошено кашу
- 1 стрък лимонова трева
- нарязан зелен лук
- нарязан кориандър
- 2 скилидки чесън
- резен джинджифил
- 1 яйце
- соев сос, сусамово олио
- чили сос на вкус
- олио за готвене
Начин на приготвяне:
1. Нарежете пилешките гърди на кубчета и фино наситнете чесъна и джинджифила. Запържете ги като разбърквате в малко олио за готвене и добавете лимоновата трева. Овкусете с малко соев сос.
2. Добавете ориза в уока и разбъркайте хубаво, така че да отделите зърната едно от друго. Сложете чили сос на вкус.
3. Направете кладенче в средата на ориза, чак до дъното на уока. Намалете огъня и счупете 1 яйце в кладенчето. Разбъркайте хубаво с китайски клечки и оставете яйцето да се стегне наполовина, след което разбъркайте много добре с целия ориз.
4. Добавете ананаса, едро нарязан. Поръсете с кашу и нарязан зелен лук. Овкусете със сол и пипер и малко сусамово олио. Разбъркайте.
5. Изключете котлона, извадете стръка лимонова трева, добавете нарязан кориандър, смесете и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ