Регистрация

Пържен лаврак със сметана



Пържен лаврак със сметана
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 3144

Паниран лаврак в сметанов сос с каперси и чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 09.05.2018

Филе от лаврак с хрупкава коричка, сметанова обвивка и деликатно количество гъст сос от сметана с аромат на чесън и каперси готвят Лора и Стоян, като показват как да си направим вкусна вечеря от морска риба на тиган. Рецептата е за всички хора с дефицит на време за готвене, които ценят хубавата домашна храна.

Първо рибата се филетира и обезкостява. Следва да се нареже на няколко големи парчета. Те се овкусяват със сол и пипер, овалват се в царевично брашно и се пържат в зехтин. Към филетата се добавят смачкани скилидки чесън, каперси и се налива лимонов сок и сметана. Готви се още малко и се изважда в индивидуални порции.

Тях можете да поднесете поръсени с наситнен копър и в компанията на резени лимон и листни зеленчуци.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
3
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта