Пържен лаврак със сметана
Паниран лаврак в сметанов сос с каперси и чесън.
Бон Апети
Излъчен на 09.05.2018
Филе от лаврак с хрупкава коричка, сметанова обвивка и деликатно количество гъст сос от сметана с аромат на чесън и каперси готвят Лора и Стоян, като показват как да си направим вкусна вечеря от морска риба на тиган. Рецептата е за всички хора с дефицит на време за готвене, които ценят хубавата домашна храна.
Първо рибата се филетира и обезкостява. Следва да се нареже на няколко големи парчета. Те се овкусяват със сол и пипер, овалват се в царевично брашно и се пържат в зехтин. Към филетата се добавят смачкани скилидки чесън, каперси и се налива лимонов сок и сметана. Готви се още малко и се изважда в индивидуални порции.
Тях можете да поднесете поръсени с наситнен копър и в компанията на резени лимон и листни зеленчуци.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ