Пържен глутенов ориз с китайски наденички
Варено-запържен ориз с месо и скариди.
Необходими продукти:
- 300 г глутенов ориз
- 2 китайски наденички
- 3 черни гъби
- сушени скариди
- 2 с.л. олио
- 1 с.л. светъл соев сос
- 2 с.л. тъмен соев сос
- 1/2 с.л. захар
- 3 с.л. вода
Начин на приготвяне:
1. Измийте и накиснете във вода глутеновия ориз за през нощта.
2. Накиснете черните гъби до омекване, отстранете стеблата и нарежете гъбите.
3. Измийте сушените скариди.
4. Обелете китайските наденички и след това ги нарежете на тънки филийки и заделете.
5. Сгорещете 2 с.л. олио в уок и запържете сушените скариди, докато усетите аромата им. Заделете.
6. Запържете китайските наденички докато усетите аромата им, добавете глутеновия ориз, гъбите и скаридите.
7. Запържете всичко и разбъркайте хубаво преди да свалите от огъня.
8. Гответе в уреда за варене на пара 1/2 час на много силен огън и оставете на топло до сервиране.
9. Преди поднасяне поръсете с пресен зелен лук, фъстъци и чили.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ