Пиле с глутенов ориз
Люто свинско с пиле и риба.
Необходими продукти:
За пилешкото:
- 1/4 пиле, нарязано на хапки (700 г)
За пилешката марината:
- 1 с.л. сос от стриди
- 1 ч.л. суха подправка "Пет подправки"
- 1 ч.л. пипер
- 2 с.л. оризово вино
- 1 с.л. соев сос
- 1 ч.л. терияки сос
- 2 с.л. царевично брашно
За ориза:
- 3 ч.ч. глутенов ориз, накиснат за около 4 часа
- 1 ч.ч. вода
- 5 с.л. чесън
- 2 ч.л. лук шалот
- 1 с.л. олио
- 4 китайски сушени гъби (накиснати и нарязани)
- 50 г нарязано свинско
За мариноване на свинското:
- 1 щипка сол
- 1 щипка пипер
- 1 ч.л. сос хойсин
- 1/2 ч.л. соев сос
Друго:
- 9 бр. сушени миди
- 2 с.л. сушени сиви скариди
- 1/2 с.л. олио
- 9 алуминиеви купички
- 3 ч.ч. вода за задушаване на пара
Начин на приготвяне:
1. Мариновайте пилето в посочените за маринатата му продукти за 4 часа.
2. Мариновайте свинското в посочените за маринатата му продукти за 4 часа.
3. Сотирайте за около минута лука шалот и добавете чесъна. Пържете почти до златисто и добавете глутеновия ориз.
4. Пържете сместа 2 мин. и добавете вода. Задушавайте, докато водата се абсорбира напълно и заделете.
5. Запържете сушените сиви скариди в 1/2 с.л. олио. След около минута добавете и сушените миди и пържете още 2 мин. Заделете.
6. Подредете пилето, гъбите, свинското, сушените миди и сушените сиви скариди в алуминиевите купички.
7. Покрийте с глутеновия ориз.
8. Задушавайте на пара от кипяща вода за 20 мин.
9. При поднасяне обърнете купичките върху чиния, така че да се изсипе съдържанието им и поднесете с чили сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ