Регистрация

Пълнено шкембе с ориз и черен дроб



Пълнено шкембе с ориз и черен дроб
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 2622

Различна шкембе чорба с дробчета и праз лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 01.12.2015

 

Запръжка от праз лук с черен дроб звучи добре. Още по-вкусно започва да става ястието, когато към него се добави и бисерен ориз, но тази рецепта е страхотна, затова чуйте и вижте какво се прави след като е готова запръжката. Тя служи за плънка на сарми, чиято обвивка е телешко шкембе. Да - в парчетата шкембе се увива своеобразната дроб сарма, а след това всичко ври заедно докато се смесят вкусовете. Остана поднасянето - рулцата с шкембе и черен дроб се режат на кръгчета, за да се вижда цялата изкусителност на ястието. За финал се залива с част от бульона от варенето и традиционния сос за шкембе чорба с оцет и чесън. Не сте хапвали такова ястие с телешко стомахче, нали?

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта