Пълнено пиле със спанак, сирене и сметана
Пилешки хапки с бекон.
Необходими продукти:
- 1 пакет листа от спанак (300 г)
- ½ ч.ч. заквасена сметана
- ½ ч.ч. настъргано сирене Пепър Джак (или друг вид сирене по избор)
- 4 скилидки чесън, счукани
- 4 бр. обезкостени пилешки гърди, без кожата, нарязани на парчета не по-дебели от 3-4 см.
- 1 щипка черен пипер
- 12 резена бекон
Начин на приготвяне:
1. Предварително загрейте фурната до 190°С.
2. Поставете спанака в голяма стъклена купа и загрейте в микровълнова печка за 3 минути, като разбърквате от време на време, докато спанакът омекне. Прибавете сметаната, сиренето „Пепър Джак“ и чесъна и разбъркайте.
3. Поставете пилешките гърди върху чиста повърхност и изсипете част от спаначената смес върху тях. Завийте пилешкото, така че спанакът да се загърне и след това увийте всяко парче пилешко с два резена бекон. Забийте по една клечка за зъби, за да не се разтворят рулцата и ги наредете в плитка тава.
4. Печете, без да покривате съда за 35 минути в предварително загрятата печка, след това увеличете огъня на 260°С и оставете за още 5 до 10 минути, за да покафенее беконът.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ