Пиперки, пълнени с моцарела
Пълнени чушки с моцарела, ядки и гъби.
Необходими продукти:
- 12 пиперки
- кромид лук
- целина
- 100 г кедрови ядки
- 200 г гъби
- 200 г моцарела
- 2 шепи сладки сушени домати
- сол
- черен пипер
- 1 скилидка чесън
- фикс за пълнени чушки (по желание)
Начин на приготвяне:
1. Нарежете на дребно лука, целината и накълцайте чесъна. Разполовете пиперките. Нарежете гъбите на филийки. Накъсайте моцарелата на парчета с големина около 2,5 см. Пригответе фикса за пълнени чушки според указанията на опаковката.
2. Опечете кедровите ядки в тигана или във фурната.
3. Добавете накълцания чесън, лука, солта и черния пипер в тигана. Когато леко покафенеят, добавете гъбите. Сложете и целината, сушените домати и опечените кедрови ядки почти накрая.
4. Добавете към сместа парчетата моцарела.
5. Когато фиксът за пълнени чушки е готов, затоплете отново сместа с моцарелата. Започнете да пълните чушките, като първо излеете малко от фикса. След това добавете пълнежа с моцарелата и сервирайте. Може да служи като гарнитура на печено пиле с подправки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ