Регистрация

Пълнена сепия с булгур и мерудия

Пълнена сепия с булгур и мерудия
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 4029

Пипала от сепия с плънка от булгур, лук, зеленина и подправки, запечени в бяло вино.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 12 сепии (средни или големи)
  • 250 г булгур
  • 1 глава лук – нарязан
  • 2-3 стръка пресен лук – нарязан
  • 2 скилидки чесън
  • връзка копър – наситнена
  • връзка магданоз – нарязана на ситно
  • 100 г сирене Грюер или друг вид по ваш избор
  • 300 мл бяло вино
  • 2 домата, нарязани на кубчета
  • 100 мл зехтин
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Сложете булгура в дълбок съд и го залейте с 400 мл вряла вода. Оставете го да се отпусне за 10-тина минути.

2. Почистете внимателно сепията като отстраните главата и мустачките.

3. Запазете пипалата, а отстранените части нарежете и смесете с лука и чесъна.

4. След като булгурът абсорбира течността, го залейте със 100 мл бяло вино и го смесете с нарязаните домати.

5. Добавете към сместа сепиините парчета с мерудията, зехтина, нарязаното сирене, копъра, магданоза, сол и пипер на вкус и бъркайте енергично няколко минути.

6. Внимателно напълнете пипалата с помощта на чаена лъжичка.

7. Подредете пипалата в съд с капак и ги залейте с останалото вино.

8. Печете на умерен огън във фурна за около 30 мин.

9. Поднесете ястието горещо.

 

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта