Регистрация

Пуешка супа с картофи и ориз

Пуешка супа с картофи и ориз
Лесно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 1590

Супа с пуешко и картофи, запръжка от моркови и лук и добавка на ориз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г пуешко месо с кожа - гърда или бутче
  • 2,5 л вода
  • 450 г картофи
  • 1 с.л. сол
  • 2 с.л. олио
  • 1 голяма глава лук
  • 2 моркова - около 160 г общо
  • 4 с.л. ориз
  • черен пипер на вкус
  • магданоз за поръсване при поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Измийте пуешкото месо, сложете в тенджера и залейте с водата. Пуснете да кипне на силен огън и 3-4 минути след като заври отпенете и намалете огъня на умерен към слаб. Оставете да се готви под капак 30 минути.

2. През това време наситнете лука. Половината моркови рендосайте, а другата половина нарежете на тънки кръгчета. Сгорещете олито в тиган и запържете на умерен огън лука за 3 минути. Добавете морковите, бъркайте и гответе още 4-5 минути. Махнете от огъня.

3. Картофите обелете, измийте и нарежете на кубчета като за мусака. Изсипете при месото след като е вряло 30 минути, посолете и оставете да се готви още 10 минути.

4. Добавете измития ориз и запръжката, овкусете с черен пипер и оставете да се готви още 15-20 минути на слаб огън.

5. Сервирайте ястието топло с поръска от листенца пресен магданоз по желание.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта