Пролетен кекс Черешова фантазия
Кекс с череши и аромат на ванилия.
Необходими продукти:
- 4 яйца
- 100 мл олио
- 1 ч.ч. захар
- 350 г брашно (около 1,5 ч.ч.)
- 2 ч.л. бакпулвер (10 грама)
- 1 ампула ванилова есенция
- 400 г замразени череши без костилки или 500 г пресни череши
Начин на приготвяне:
1. Ако използвате пресни череши, почистете ги от костилките. Опитайте с обратното на безопасна игла или със сламка за пиене.
2. В купа разбийте яйцата със захарта до блед крем. Работете с миксер.
3. Постепенно добавете мазнината при непрестанно разбиване на умерена степен.
4. След това вкарайте постепенно брашното, ванилията и накрая - бакпулвера. Ако имате време, оставете да се активира за 3-4 минути на спокойствие.
5. През това време включете фурната да загрява на 180 градуса и намазнете и набрашнете формичка за кексове.
6. Изсипете 2/3 от тестото във формичката, след това подредете отгоре плодовете и залейте с останалата 1/3 смес.
7. Печете за 40-тина минути без вентилатор или докато не прецените, че кексът е готов. Не отваряйте фурната преди това.
8. След изваждане изчакайте да се охлади, обърнете в поднос и по желание наръсете с пудра захар през цедка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ