Баница с извара, череши и ром
Средно | Порции 6-8
| Видяна: 2636
Сладък клин с плодове и извара.
Бон Апети
Излъчен на 18.03.2016
Българската кухня може да се похвали и с рецепти за сладки баници, но клинът от рецептата е модерен вариант на традиционните си събратя. Тестения сладкиш е своеобразна кръстоска между баница, плодов пай и чийзкейк, защото сърцевината между готовите кори за баница се пълни със смес от крема сирене, сушени череши, ром и извара. След изпичане десертът се залива с топинг от яйца и сметана и влиза отново във фурната, за да хване елегантна коричка.
Най-важните съставки
жълтък, заквасена сметана, захар, извара, квасена сметана, кори за баница, крем сирене, лимонова кора, масло, ром, сметана, сушени череши, череши, яйце
Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 2 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ