Кекс с масло, какао и череши
Домашен плодов кейк с костилкови плодове и яйца.
Необходими продукти:
- 200 грама брашно
- 200 грама захар
- 200 грама масло
- няколко щипки сол
- 1 пакетче ванилия
- 4 яйца
- 3 ч.л. какао
- 500 грама череши без костилки
Начин на приготвяне:
1. Разбийте с миксер маслото със захарта, солта и ванилията до получаването на гъста сметана.
2. Счупете в сместа яйцата и изсипете при брашното с 1-2 с.л. вода, ако сметнете, че тестото е много гъсто.
3. Ако още не сте почистили черешите от костилките, направете го и ги оставете да се отцедат.
4. Добавете какаото в брашното и разбъркайте внимателно. Сипете и черешите.
5. Намазнете формичка за печене на кейкове и изсипете в нея сместа. Печете в предварително загрята на 160 градуса фурна за 35 минути или докато не прецените, че десертът е готов.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ