Регистрация

Постни пълнени патладжани

Постни пълнени патладжани
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1667

Патладжанени лодки с ориз и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 100 г ориз
  • 2 големи патладжана
  • 2 скилидки чесън
  • 1 глава лук
  • 2-3 с.л. растителна мазнина за пържене
  • китка магданоз
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Патладжаните разрежете на две лодки всеки по дължина. Посолете и оставете и да се обезгорчат за 10 минути. След това отмийте под течаща вода.

2. Докато патладжаните си пускат горчивината, сложете ориза да се свари в 350 мл вода. Наситнете главата лук и обелете и намачкайте на паста с малко сол чесъна.

3. Изгребете с чаена лъжица сърцевината на готовите патладжани и я нарежете. Получените лодки намажете с чесновата паста.

4. Сгорещете растителната мазнина и в нея запържете лука. След като стане прозрачен добавете и патладжанената сърцевина. Малко след това прибавете сварения ориз и гответе 5-6 минути на умерен огън. Подправете със сол и пипер, а след махане от огъня добавете и наситнен магданоз, като си запазите най-свежите листа от китката за сервиране.

5. Получената запръжка разпределете в четирите лодки. Тях прехвърлете в тавичка и запечете на 180-200 градуса за 30-35 минути.

6. Сервирайте с поръска от пресни листа магданоз и ако не сте на стриктни пости, можете да залеете с 1-2 с.л. кисело мляко, което пък по желание можете да обогатите с намачкан чесън и наситнен копър.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта