Регистрация

Пълнени патладжани с телешко, лук и доматен сос

Пълнени патладжани с телешко, лук и доматен сос
Средно   |   Порции 3-6   |   Видяна: 1664

Лодки от патладжани с кайма и домати.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6 патладжана
  • 2 с.л. олио
  • 2 глави лук - около 180-200 г общо
  • 4 скилидки чесън
  • 2 сладки червени чушки - около 150 г общо
  • 250 г телешка кайма
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1/2 ч.л. лют пипер по желание
  • листата на 8 стръка магданоз
  • 1 домат
  • 4 с.л. доматен концентрат + 400 мл вода + 1 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

1. Патладжаните измийте и обелете на редове, за да е по-красиво. Подредете в тава, застлана с хартия за печене без да се докосват. Цепнете с нож по дължина всеки патладжан от дръжката към дупето, но без да го разрязвате докрай.

2. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути.

3. Докато патладжаните се готвят, направете запръжката. Нарежете лука на кубчета, а чесъна - на ситно. Чушките нарежете на парченца. Магданозените листа наситнете, а домата нарежете на полумесеци - 6 или 12 броя

4. Сгорещете олиото в тиган и запържете лука на умерен огън за 4 минути. Добавете чесъна, гответе още минута, след това и чушките и гответе 2 минути.

5. Прибавете каймата, сол, черен и лют пипер и бъркайте докато каймата се разпадне на трохи. Добавете магданоза и размешайте финално.

6. Извадете патладжаните и леко разтворете по разреза, за да се получат лодки. Напълнете със запръжката, отгоре подредете резени домати.

7. Разбийте доматения концентрат с водата и солта и залейте с черпак всеки от патладжаните. Върнете във фурната на същата температура за още 20 минути.

8. След изваждане можете да украсите със стръкчета пресен магданоз.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта