Грах с телешко
Телешко с грах, домати, моркови и чушки.
Необходими продукти:
- 500 грама телешко месо
- 2 пакета замразен грах от по 500 грама или 1 килограм от консерва
- 2 глави кромид лук
- 2 моркова
- 1 чушка
- 1 супена лъжица брашно
- 1 чаена лъжица червен пипер
- 4 супени люжици зехтин или олио
- 2 супени лъжици доматено пюре
- Сол на вкус
- 1 супена лъжица дивисил
- 1 чаена лъжица краве масло
Начин на приготвяне:
Нарязвате месото на малки хапки и го задушавате в тенджера с олиото за около 30 мин. След това добавяте към него нарязания на малки кубчета морков, лук и чушка и запържвате за 5 мин. Добавете и брашното и червения пипер и с тях запържвате още 2-3 мин. Към вече задушените продукти наливате 1 литър гореща вода, за да не спрете готвенето. С водата ястието къкри на слаб огън още 20 мин. Следва граха с който къкри още 15 мин. Когато ястието е готово добавяте и доматеното пюре за още 5 минути и овкусявате със сол. На изключен котлон добавяте дивисила и маслото.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ