Портокалов мус с крема сирене
Желиран сладкиш с аромат на ванилия и портокал.
Необходими продукти:
- готов пандишпанов блат , нарязан на 8 малки кръгчета
- 250 г крема сирене
- 2 с.л. лимонов сок
- 5 с.л. захар
- 1/3 от шушулка ванилови зърна
- 2.5 ч.л. натурален желатин (разтворен в малко вода)
- 1 чаша бита сметана
- половин опаковка портокалово желе
- портокал
Начин на приготвяне:
1. Разбийте захарта и крема сиренето, докато получите гладка смес. Добавете ваниловите зърна и лимоновия сок.
2. Добавете разтворения желатин и разбийте, докато всичко стане хомогенно.
3. На друго място, разбийте битата сметана, докато се получат меки връхчета и я изсипете в сместа с крема сиренето.
4. Сложете парчетата пандишпанов блат във купички/чаши за сервиране и изсипете отгоре муса. Охладете в хладилник, докато се стегне.
5. Пригответе портокаловото желе, според инструкциите на опаковката.
6. Когато желето се охлади, изсипете го върху муса и отново сложете в хладилника.
7. Украсете с резенчета портокал и бита сметана, преди да сервирате.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ